Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Μηχανικοί Ενωμένοι...

Το καλοκαίρι μου ήρθε μια επιστολή από το ΤΣΜΕΔΕ - και λόγω επερχόμενων διακοπών και βιασύνης έριξα μια γρήγορη ματιά την ώρα ακριβώς που έκλεινα την πόρτα πίσω μου για να πάω να απολαύσω λίγο γαλήνη..
Κάτι ακαταλαβίστικα και κάποιες σκόρπιες λέξεις μου έμειναν όμως, κάτι για ¨Ειδική προσαύξηση", εισφορές, 50 ευρώ-80 παραπάνω, "ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ", και κάτι για 1000 ευρώ σύνταξη- τελειώς ουτοπιστική..

Η πρώτη ιδέα που σχηματίστηκε στο μικρό μου μυαλουδάκι είναι ότι κάποιος θέλει να δώσει στους τωρινούς συνταξιούχους μια αυξησούλα, για να κατευνάσει λίγο τα πνεύματα (μιας που τόσο καιρό, οι συντάξεις που σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να παίρνουν οι μηχανικοί ήταν ανάλογες του δημοσίου, αλλά σύμφωνα με την πραγματικότητα ήταν πολύ μικρότερες), να πάρει και μερικούς ψήφους..κλασσικά πράγματα δηλαδή. Από την άλλη αυτό που με μπέρδευε είναι αυτό το προαιρετικό..Αν θέλουν να μας τα φάνε, γιατί για κάποιους να είναι προαιρετικό και για άλλους υποχρεωτικό..Και τι σημαίνει προαιρετικό για όσους είναι κάτω των 35 και έχουν δουλέψει λιγότερο από 10 χρόνια? Δηλαδή όταν θα γίνω 35 θα πάψει να είναι προαιρετικό και θα αναγκαστώ τότε να πληρώνω για μια σύνταξη που ίσως - τι ίσως δηλαδή ..-δε θα δω ποτέ?

Το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό αποτελούν τη ελληνική μάστιγα της εποχής μας, και δέχομαι το γεγονός ότι με τις εισφορές μου τώρα παίρνει μια αξιοπρεπή σύνταξη ο πατέρας μου..αλλά όταν εγώ θα φτάσω στην ηλικία του, ΠΟΙΟΣ θα δίνει αυτές τις εισφορές..Γιατί μέχρι τότε πολλές ανακατανομές, νέοι νόμοι, διατάγματα και ό,τι του κατεβάσει του καθενός ..μπορεί και συγχώνευση ταμείων να παίξει..

Κάποιοι φίλοι μου μηχανικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα , καθώς και να συσπειρωθούν απέναντι σε αυτή τη πρωτοφανή γελοιότητα, που στη πλασσάρουν ως "Επιλογή" σου ενώ στην ουσία δεν είναι.. Γιατί αν αποφασίσω να μην πληρώνω τις εισφορές, και να ξεγραφτώ από το ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει να επιστρέψω και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος- ανήκουστο!!

http://tee-tsmede.blogspot.com/
http://reengineering.wordpress.com/

ΠΡΟΤΙΜΩ να επιλέγω τα λεφτά μου που θα πηγαίνουν και να επενδύονται με καλύτερες προοπτικές, αυτό μόνο θα αποτελούσε ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή..

1 σχόλιο:

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Η λογικότατη επιθυμία σου να επιλέγεις εσύ τον ασφαλιστικό σου οργανισμό, το είδος και το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής σου περίθαλψης, τον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών σου (ανάμεσα σε πολλά άλλα), θεωρούνται δυστυχώς στην χώρα μας ανάλγητες, "νεοφιλελεύθερες" επιλογές. Αντίθετα η υπάρχουσα κατάσταση θεωρείται κοινωνικό κράτος.