Κυριακή, Δεκεμβρίου 31, 2006

Απολογισμός 2006

Είχα πάει μια μίνι εκδρομούλα στα Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας..Αν και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε προβλεφθεί χιόνι, εκεί είχε αρκετό ώστε να παίξουμε πάλι σα μικρά παιδιά, να σκαρφαλώσουμε, να βγάλουμε φωτογραφίες με βροχή το χιόνι, να εισπνεύσουμε ζωντάνια.. Αναγκαστήκαμε και βάλαμε αλυσίδες γιατί θελήσαμε να το παίξουμε μικροί εξερευνητές, με αποτέλεσμα για 50 μόνο ανηφορικά παγωμένα μέτρα να παιδευόμαστε πάνω από 1 ώρα και με αποκορύφωμα να βλέπουμε το αυτοκίνητο να τσουλάει,να φεύγει και να μας παίρνει σβάρνα.. Πάλι καλά βρέθηκα μόνο με μια τεράστια μελανιά από την πόρτα.. Βέβαια μετά γελάγαμε και πίναμε πάντζο-τσίπουρο ζεστό με ζάχαρη και μπαχαρικά, απλά καταπληκτικό-στην ταβερνούλα πιο δίπλα και ο καθένας διηγόταν την ιστορία από τη δική του οπτική γωνία.. Το βράδυ κάτσαμε στη σοφίτα μας που είχε παράθυρο στα αστέρια και παίζαμε χαρτιά, μαξιλαροπόλεμο και γελάγαμε.. Και εκεί μου πέρασε σα σκέψη. Πάει ένας χρόνος από την προηγούμενη αντίστοιχη εκδρομή στα Μετέωρα-Καλαμπάκα, με την ίδια σύνθεση παρέας εκτός ενός, με την ίδια διάθεση, με την ίδια τρέλα και γέλιο, λίγο πριν μπει το 2006.. Πώς πέρασε ένας χρόνος όμως, και για πόσα χρόνια ακόμα θα έχουμε τη δυνατότητα να φεύγουμε, να είμαστε ανέμελοι και χαρούμενοι. Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει να ζω, να εισπνέω, να αγαπάω..

Μέσα στο χρόνο που πέρασε, βγήκαν πολλά πρόσωπα, μπήκαν ελάχιστοι και κάποιοι μπαινοβγαίνουν συνεχώς..Είδα πρόσωπα που είχα να συναντήσω 6-8 χρόνια, γνώρισα ανθρώπους καινούργιους, όμορφους, ευχάριστους, ενδιαφέροντες, μέσα από τα blogs, μέσα από τη νέα δουλειά, ήρθα πιο κοντά με άλλα άτομα, απομακρύνθηκα από κάποια άλλα. Άρχισα, όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία να βρίσκω τον εαυτό μου, που τον είχα αμελήσει, να θυμάμαι πώς είναι να γράφεις, να αποτυπώνεις τις σκέψεις σου..και να εισπράττεις αυτή την ποικιλία, την πληθώρα διαφορετικών σκέψεων και κουλτούρων..
Φοβάμαι όμως,ενδόμυχα φοβάμαι μήπως τελικά αντι να βρω την άκρη μου, τελικά χαθώ περισσότερο μέσα μου, φοβάμαι μήπως χάσω κι άλλες σταθερές αξίες, μηπως βρεθώ σε ένα πλοίο χωρίς προορισμό και χωρίς καπετάνιο..Θέλω λίγο γη να αράξω..

Εύχομαι το 2006 να πάρει ολόνων μας τις λύπες και το 2007 να μας φέρει καθημερινές χαρές, θάλασσα για να ταξιδεύουμε και γη για να αράζουμε..Φιλια σε όλους

14 σχόλια:

Unknown είπε...

κοριτσάκι ακούγεται καταπληκτική η εκδρομή!και πως τρελαίνομαι για σοφίτες!

zouri1 είπε...

φιλια πολλα(δινονται και απο κοντα)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Xρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε!

Mari-R1 είπε...

Καλη χρονιά σε όλους..
τσερρυ όντως καταπληκτική..Την άλλη φορά θα πάμε μαζί..
ζουρι..δίνονται? εγώ δε βλέπω τίποτα..:P
Καλη χρόνια νίκο επίσης..πολύχρωμο και δημιουργικό το 2007

Ανώνυμος είπε...

εύχομαι το 2007 να είναι κάθε μέρα για σένα a beautiful day και το βράδυ να κοιμάσαι κάτω απο το moonlight shadow. και όταν έρθει να σε ξυπνήσει κάποιος λέγοντας wake me να σηκώνεσαι και να λές σήμερα θα τα αλλάξω όλα θα γίνω ο wind of change...

Ανώνυμος είπε...

Α! Θέλω κι εγώ χιόνι! Τι καλά.
Όσο για το 2007, όλα θα είναι σουπερ. Για εμένα, για εσένα, για όλους. Αισιοδοξία χρειάζεται.

Mari-R1 είπε...

spyro σ ευχαριστώ πολύ, από τις πιο όμορφες ευχές που έχω λάβει! Αντεύχομαι αυτό που ποθείς περισσότερο να πραγματοποιηθεί..
keimgreek.. ευτυχώς από αισιοδοξία καλά πάμε, επομένως είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλή χρονιά! Για χιονάκι ...κάνε το χορό του χιονιού μπας και ρίξει περισσότερο να πάμε και για σκι..

Ανώνυμος είπε...

Καλη Χρονια !

Mari-R1 είπε...

καλή χρονια και σε σέν κι ότι επιθυμείς..

toolman είπε...

καλή χρονιά καλή χρονιά χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά!

john citizen είπε...

i 'm almost speechless...

Mari-R1 είπε...

ανθρωπε εργαλείο -πάει ο παλιος ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά, και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδια..

jp- καλα το είπες almost..αλλά γιατί?

john citizen είπε...

mhpws emeines sto "Xelidwrea" sta trikala ths korin8ias? (i have been there...)

mhpws perases kai apo to katixwri sto phlio? (i was there 4 days ago...)

ps. take care you too...

Mari-R1 είπε...

oxi den emeina ekei..sta mesaia padws emeina se ena wraio arxontiko..
Volo-Pilio pali piga arxes dekemvri

E apo oti fainetai sta idia meri syxnazoyme (opws kai i misi Ellada na moy peis)