Κυριακή, Ιουνίου 18, 2006

International conference in Greece

Dear all of u,
I had a wonderful time and I m glad I met you. I hope that you enjoyed your stay in Greece and you are welcomed to visit again our country. It’s a shame that I had not enough time to know all of you better, because meeting you, was a beautiful experience for me.. Και να, είναι που ένιωθα σαν οικοδέσποινα, ήρθατε στη χώρα μου και ήθελα να σας δείξω την ομορφιά της και δεν πρόλαβα να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα έχουμε, όλα όσα είμαστε ή όλα όσα θέλουμε να δώσουμε..Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία επιθυμούσα να σας αποχαιρετήσω, θα ήθελα να είχα το θάρρος αλλά τα άφησα να φωλιάσουν μέσα μου, γιατί πολλές φορές ο φόβος είναι ανασταλτικός, ο χρόνος σύντομος και η εκδήλωση συναισθημάτων παρεξηγήσιμη.

Ήταν 4 μέρες απίστευτες, γνώρισα άτομα από Ρωσία, Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ισραήλ, Γερμανία μίλησα με άτομα από Γαλλία, Αμερική, Δανία, Ιράν, Σερβία, Ινδία και υπήρχαν ακόμα τόσοι πολλοί, τόσες διαφορετικές κουλτούρες, τόσα να πεις.. Η αλήθεια είναι ότι είχα το πλεονέκτημα της «έδρας» και ήταν εύκολο, αλλά ήταν λίγο.


Για άλλη μια φορά θυμήθηκα τι όμορφο που είναι να γνωρίζεις καινούργιους, διαφορετικούς ανθρώπους να αντλείς τα θετικά από αυτούς, να επικοινωνείς, να μαθαίνεις και να συνειδητοποιείς ότι το γέλιο είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων και η γλώσσα που χρησιμοποιείς ή η καταγωγή σου έχει ελάχιστη σημασία. Πολλοί μπορεί να ήρθαν για να κάνουν στρατηγικές ή επαγγελματικές γνωριμίες και ίσως αυτό να αμαυρώνει λίγο τη σύσταση ή τις συνθήκες, αλλά χθες κάτω από τον ελληνικό ήλιο του Σαρωνικού, δίπλα στη θάλασσα και με συντροφιά το κρασί η στρατηγική ξεχάστηκε και υπερίσχυσε η δύναμη του χαμόγελου και της καλής διάθεσης. Παίξαμε, γελάσαμε, κολυμπήσαμε, φάγαμε, ήπιαμε. Ξεκίνησε σα μια επαγγελματική υποχρέωση, σαν ένα συνηθισμένο βαρετό συνέδριο αλλά στην πορεία ένιωσα ξανά παιδί και ήταν από τις φορές που χαίρεσαι που είσαι Έλληνας, γιατί ο τόπος μας έχει μοναδικές ομορφιές που όλοι τις εκτίμησαν, γιατί γνώριζαν για την αρχαία ιστορία μας και την ελληνική μυθολογία, γιατί τους άρεσε η ελληνική μουσική και ο ελληνικός χορός , γιατί έχουμε φρέσκα ψάρια, χταπόδια, ντομάτα, ούζο και απλά πράγματα που για μας είναι συνηθισμένα και επειδή έχουμε ένα όμορφο, ζεστό κι αληθινό χαμόγελο που τους αρκεί.


Και ίσως να μη διαφέρουμε πολύ..

Thank u!





9 σχόλια:

zouri1 είπε...

καλα που ειναι η Ρωσιδα 1.85 που μου ειπες?
την κρυβεις?

Epsilon είπε...

Γεια σου κοριτσάκι, μπράβο που πέρασες τόσο καλά! Είναι αναντικατάστατο να μιλάς με ανθρώπους από διάφορες κουλτούρες χωρίς να στέκεσαι σε στερεότυπα πολιτικά ή κοινωνικοοικονομικά. Άντε και εις ανώτερα! ;-)

Λίτσα είπε...

Γι' αυτό χάθηκες εσύ... ΟΚ, αφού ήταν για καλό...
Καλημέρα

homelessMontresor είπε...

Όντως έχει φοβερό ενδιαφέρον να γνωρίζεις ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και να ανακαλύπτεις πόσο μοιάζουμε όλοι τελικά!!! welcome back!

zero είπε...

Λοιπον μερικες φορες σε ζηλευω εσενα.
Εχεις παντα τοσο καλη διαθεση.
Τες πα.
Την καλησπερα μου.

ζερο.

Ναταλία είπε...

Ok....ομολογω......
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Eιναι ωραιο οταν ερχεσαι σε επαφη με νεο κοσμο!!!

Mari-R1 είπε...

Σας ευχαριστώ παιδάκια..αν υπήρρχε σα δουλειά αυτό πολύ θα το θελα, να πληρώνεσαι για να γνωρίζεις ανθρώπους..αχ όσο για την καλή διάθεση επιδιώκω να είμαι καλά όχι ότι τα καταφέρω πάντα με την ίδια επιτυχία

mmg είπε...

:)))))))