Παρασκευή, Μαΐου 05, 2006

Κυκλοθυμία

2/5/2006
Κυκλοθυμική διάθεση..Μια εύθυμη, μια κατσουφιασμένη..Χαρά, θυμός, λύπη, ηρεμία..Το ένα διαδέχεται το άλλο και άντε πάλι από την αρχή! Οι ορμόνες παίζουν μπάλα με τους νευρώνες του εγκεφάλου, ανεβοκατεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και στο τέλος νιώθεις ότι φτάνεις τα όρια του παραλόγου, της τρέλας..

Εκνευριστικό, ναι αυτη ειναι η λέξη, που αρμόζει στην κατάσταση, όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για σένα..Η αλήθεια είναι ότι ζητάς να σε καταλάβει κάποιος όταν εσύ αγνοείς την αιτία σου, τις διαθέσεις σου, το λόγο ύπαρξής σου! Ένα ατελείωτο, χαοτικό παιχνίδι που κυρίαρχός του μόνο ο εαυτός μας, το κέντρο του κύκλου, η πηγή και ο δέκτης των συναισθηματικών φορτίσεων, των σκέψεων,αντιλήψεων, των αντιδράσεων.., του κακού και του καλού..όλων!

Όταν εσύ είσαι η δράση, κάποιος θα αποτελέσει την αντίδραση και αντίστροφα...Κι αν μπορούσαμε να ελέγξουμε κάθε δράση μας, έχοντας δεδομένους τους αποδέκτες της και το περιβάλλον που τουε περιβάλλει, τότε θα γνωρίζαμε τις επιπτώσεις και τις πιθανές αντιδράσεις..Απλή φυσική! Όταν όμως οι δράσεις ξεφεύγουν απο τα όρια του ελέγχου, όταν η συμπεριφορά σου δε κινείται πάνω σε ράγες αλλά με αερόστατο, όταν οι πράξεις σου δεν είναι προσχεδιασμένες, δεν έχουν προλάβει να φιλτραριστούν, τότε οι αντιδράσεις που θα επιφέρουν είναι απρόσμενες..και είναι όλες πιθανές!
Τρέχεις να κρυφτείς, να σκεφτείς, να προσχεδιάσεις, γιατί έχεις μάθει να ελέγχεις... Τα απρόοπτα δε σου αρέσουν, γι αυτό και τα αποφεύγεις, και όταν το κέντρο ελέγχου χάνει την ισορροπία του, γλιστράει κάτω από τα πόδια σου το έδαφος, χάνεται η πραγματικότητα και αιωρείσαι πού? Νιώθεις χαμένη μέσα σε λαβυρίνθους χωρίς διέξοδο και ζεις με την εντύπωση ότι υπάρχει μία και σε περιμένει..είναι η ελπίδα της απόλυτης ευτυχίας.. Ουτοπία αυτή είναι η χώρα μας, αλλά τη στηρίζουμε με πεποίθηση!

12 σχόλια:

zero είπε...

Πολυ σωστη!
Αθανατη...
...και χωρις update!

zero.

zouri1 είπε...

mari F1

Godot είπε...

Ωραια. εγώ με τα μωβάκια μου, εσυ με τα κοκκινάκια σου...
Θαυμα.
(διοτι έχουμε και αισθητικά κολλήματα στον εγκέφαλο)...

Godot είπε...

My friend is the Night, my spirit is the Light.


???

Τωρα το ειδα αυτο!
το είχες και στο παλιό...

αααααααααααααααααααα............

Unknown είπε...

γιορτάζεις σήμερα;χρόνια πολλά...

zouri1 είπε...

μαρι
πιασε μου ενα πακετο R1

homelessMontresor είπε...

πήγα να σχολιάσω σοβαρά στο κείμενο σου γιατί μου άρεσε πολύ, αλλά όταν διάβασα τα comments ξέχασα τι ήθελα να σου πώ!!!

Λίτσα είπε...

Κι εμένα μου άρεσε το κείμενο. Αν το διάβαζε χθες που είχε συννεφιά, θα σχολίαζα. Αλλά σήμερα, η μέρα είναι υπέροχη.
Χαιρετώ.

Mari-R1 είπε...

cherry μου καλά δε γιόρταζα με την κανονική έννοια (δώρα,γλυκά,κτλ) απλά όποιος με θυμάται καλοδεχούμενος..:P
zero thanks dear..
zouri1 stop the δούλεμα..:p xaxa Αν θυμάμαι καλά δεν καπνίζεις..
godot: ΘΑ σε καταγγείλω για κλοπή του μωβ (Από το προηγούμενο Blog..) :P Όσο για το "My friend is the Night, my spirit is the Light" όχι δεν είχα αυτό είχα "Darkness is the way, light is the place"..why???!!
λιτσα και μοντρεσορ:ΚΑλύτερα..έτσι κι αλλιώς ήταν για πιο μουντές μέρες..thanks

Eu-aggelos είπε...

na mai ki egw...argisa ligo...tha meinw sti frasi sou pou me ekane na provlimatistw."ότι υπάρχει μία και σε περιμένει..είναι η ελπίδα της απόλυτης ευτυχίας"me ayth thn elpida poso tha zoume akoma?pote tha parei sarka kai osta?...apla anarwtiemai...

Mari-R1 είπε...

...gia polyyyyy akoma mallon..:P

zouri1 είπε...

καλα θα γραψεις κατι?
ή εισαι συνεχως σε μπουζουκια και μπαρ.
Ε,τελειωσανε οι γιορτες.