Σάββατο, Απριλίου 14, 2007

Νησί και θάλασσα

Επιστρέψαμε και ανοίξαμε..Είχαμε πεταχτεί μέχρι το νησί για 4-5 μερούλες..ίσα ίσα που πήραμε μια ανάσα και φάγαμε ολίγον τον αγλαίορα (αλήθεια έτσι γράφεται..και τι σημαίνει άραγες?)
Βγήκαμε και ξενυχτήσαμε πολύ, χορέψαμε αρκετά και είδαμε την εκπληκτικότερη ανατολή..Ένας ουρανός ντεγκραντε με γαλάζιες,μωβ,μπλε,κόκκινες,άσπρες πινελιές και μια κάλμα θάλασσα απο κάτω να περιμένει να πάρει λίγο από το φως του ήλιου και να πετάξει το σκοτείνο της πέπλο- το μελαγχολικό..Η προσμονή της τόσο μεγάλη που οι γλάροι ανήσυχοι φτερούγιζαν σχηματίζοντας κύκλους στην επιφάνεια της, χωρις να τολμούν να την αγγίξουν.. Άφησα τη θέση μου και πήρα με βαριά καρδιά τα πόδια μου (και το αυτοκίνητο φυσικά) να ανέβω στο χωριό κι εκεί συνάντησα τον ήλιο φλογερό, στρογγυλό και κατακόκκινο σα ρόδι που μόλις είχε ξεπροβάλλει και χρωμάτιζε όλο τον ουρανό κόκκινο, το χρώμα της φωτιάς..

Γνώριμα μέρη και πρόσωπα, αλλά τα έθιμα είναι που δε τα βαριόμαστε δίνουν νόημα στην εορταστική διάθεση σε ανίθεση με το τυπικό του θέματος.. Επέστρεψα με γεμισμένες μπαταρίες και με πολλή διάθεση. Ξεκινήσαμε επιτέλους και με τον αδελφό μαθήματα ιστιοπλοΐας, και είχαμε την πρώτη συνάντηση μας..Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε και την πρώτη βόλτα με το σκάφος που εύχομαι να με πάρει με καλό μάτι και να μη τη βγάλω στην κουπαστή διπλωμένη στα δύο.. Θάλασσα είναι κι αν μάθει πόσο τη λατρεύω θα με λυπηθεί.. Λίγο η αναλογία ανδρων-γυναικών με απασχολεί βέβαια 10-1..μήπως υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος?

Α κι έχω να σημειώσω ότι χθες ήταν μια φοβερή ανοιξιάτικη μέρα...τα δέντρα έχουν αρχίσει να βγάζουν τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά που με τρελαίνει - πέρσι είχε συμβεί Μάη- είχε ήλιο, περπάτησα, πήγα για ψώνια, τέλειωσα με την απονεύρωση, πήγα στην τράπεζα, ήπια με φίλους και γέλασα πολύυυυ.. Βέβαια το μόνο μελανό σημείο είναι ο οικονομικός απολογισμός στο τέλος της ημέρας..360 ευρώ σε μια μέρα δεν είναι λίγα ε? Αν χρειαστεί ξανά οδοντίατρος θυμίστε μου να κάνω εξαγωγή- είναι πιο οικονομική:P

Άντε καλο σκ...

4 σχόλια:

zouri1 είπε...

καλως ηλθες,σε περιμεναμε.

toolman είπε...

ελπίζω χτες βράδυ να πέρασες καλύτερα από την απονεύρωση και τον οδοντίατρο! :P

Mari-R1 είπε...

καλως σας βρήκα..πανηγυρικές υποδοχές υπουργέ όμως δε βλέπω..:P
τουλ- απαπα χίλιες φορές καλύτερη η απονεύρωση να πάτε κι εσείς σας το προτείνω ανεπιφύλακτα

zero είπε...

Ερχεσαι , φευγεις...
δεν ερχεσαι , δεν φευγεις...
εχω μπερδευτει.
τι θα γινει τελικα με σενα?

ζερο.