Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

..Λίγο από έκφραση

Βαθιά ανάσα..στητό σώμα και πάμε..Αργά,γρήγορα,γρήγορα,αργά..Κεφάλι έξω αριστερά ..χέρια να αγκαλιάζουν χωρίς να πέφτουν..καλή αντίσταση και στήριγμα από το μπράτσο..Ένα, δύο, τρία ,τέσσερα.. Βήματα, γόνατα που λυγίζουν, θέση ποδιών, κίνηση γοφών, μέση που λικνίζεται στις λάτιν νότες, κεφάλι που τινάζεται στο τανγκό, σώμα ρυθμικό, ακολουθεί τον καβαλιέρο, τον άντρα, αυτός που είναι ο ρόλος του να σε καθοδηγεί..όπως στην παραδοσιακή του μορφή.
Χορός που ζωντανεύει τις διψασμένες ψυχές, χορός αισθησιακός, χορός διασκεδαστικός, ξεσηκωτικός, αναζωογωνητικός, αργός, λυπητερός, χορός..έκφραση της ψυχής και καθρέφτης της το σώμα.

Θα θέλαμε να εκφραστούμε, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, δεν είναι πάντα ευφικτό..Σκέψεις κι αναστολές μας συγκρατούν..Έχουμε μάθει και η ζωή μας έχει υπογραμμίσει τα λάθη μας και κάθε μας κίνηση συνοδεύεται από μια αλληλουχία εσωτερικών διαβουλεύσεων.. Η επόμενη κίνηση μας σα σε παρτίδα σκάκι, μπορεί να φέρει το πολυπόθητο ματ.. ή το αντίστροφο αποτέλεσμα. Και νιώθεις πιόνι στο ίδιο παιχνίδι που έστησες για σένα με αντίπαλο τον εαυτό σου..και νικητής δε φαίνεται να υπάρχει. Δε μπορεί, λες , θα το νιώσανε κι άλλοι. Κι όλο φεύγεις το τέλος πριν να δεις..

Πόσο συχνά νιώθουμε ότι δε θα υπάρξει ο άνθρωπος που θα μας συμπληρώσει ή χειρότερα δε θα βρούμε το άνθρωπο που θα τον αγαπήσουμε με όλο μας το είναι και πόσο συχνά λέμε στο εαυτό μας το όμορφο παραμύθι "όχι υπάρχει, τον έχω βρει" ή "κάπου εκεί περιμένει να με βρει"..Πόσο απαισιόδοξοι ή αντίστοιχα αισιόδοξοι είμαστε..΄Ολα παιχνίδια του μυαλού είναι και μεις προσπαθούμε να λύσουμε το μυστήριο, να παίξουμε μια παρτίδα και να ρίξουμε τα ζάρια.. και καλή τύχη!
Όσα, όλα, κάποια, εκείνα κι αυτά..δεν έχει σημασία, θα τα θυμάμαι, θέλω να ..αλλά δε μπορώ ακόμα..σε λίγο, μπορεί αύριο..δε θέλω δάκρυα, άξιζε πολλά περισσότερα, άξιζε χαμόγελα και πίστη. Αυτό ..να θυμάμαι. .. να σαι καλά..

5 σχόλια:

Unknown είπε...

τελικά ποιανού είμαστε πιόνια γμτ?

Ανώνυμος είπε...

Ας χαλαρώσουμε για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την διαδρομή. Μη χάνεστε σε ατελείωτες σκέψεις και ερωτήματα που δεν έχουν μόνο μια απάντηση.

Καλημέρα :)

ggl είπε...

Στο σκάκι υπάρχει και η ισοπαλία. Στη ζωή αυτό ίσως λέγεται συμβιβασμός. Ούτε νίκη, ούτε ήττα. Απλά να υπάρχει η περιέργεια για το μετά, η θέληση να δεις την εξέλιξη των πραγμάτων.

Mari-R1 είπε...

cherry:του μυαλού μας που είναι ο χειρότερος βασανιστής..
σεξ και πυρ...χαλαροί είμαστε αλλά που και που χρειάζονται και τα ερωτήματα
ggl..αυτό είναι το παν, η εξέλιξη..

Ανώνυμος είπε...

Krima...