Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Με μια έξοδο 2 ταριφόνια

όταν κάποιος γεννιέται γύφτος μάλλον πεθαίνει και γύφτος.. Και με την έννοια γύφτος δεν έννοω τη φυλή των αθίγγανων αλλά των κιτρινιάρηδων "φίλων" μας..

Σάββατο 22.00: Ανασηκώνω διστακτικά το χέρι μιας και κανένα από τα ταξί που ξεπροβάλλουν στο βάθος δεν έχουν ελεύθερη τη σημαία..Από την άλλη ως βιαστική και κλασσικά αργοπορημένη, λέω να δοκιμάσω την τύχη μου..Πράγματικα ταρίφας σταματάει -έχοντας ήδη άλλη μια πελάτισσα στο πίσω κάθισμα-, παίρνει εμένα που οδεύω προς Κολώνακι (από Πατησίων) και ταυτόχρονα μια τρίτη κυριούλα που πάει Αλεξάνδρας..Ξαφνιάζομαι ολίγον και του λέω "βολεύει?" Ναι ναι, απαντάει σίγουρος, θα μπούμε από Ιπποκράτους και φτάσαμε..Επειδή με γυροφέρνει και μια ίωση και δεν έχω πολλές δυνάμεις, λέω χαλάλι..Δεν κοιτάω αμέσως το ρολόι, μιας που το χε επιτηδευμένα κρυμμένο στον καθρέφτη, κι όντας στη θέση του συνοδηγού μου ήταν δύσκολο να το εντοπίσω..Με συμβουλεύει να βάλω Ζώνη σε Προστακτικό αλλά πάντα ευγενικό τόνο :P αλλά ταυτόχρονα ανάβει και το τσιγάρο του χωρίς βέβαια να πάρει την άδεια κανενός- στα τέτοια του αν εγώ κόντευα να πάθω ασθματικό σύνδρομο από το βήχα..Με το που αδειάζει τις υπόλοιπες κυρίες, του επισημαίνω με ήπιο τόνο "ότι μάλλον κάναμε κύκλο τελικά".. Δε με παίρνει όμως να μιλήσω μιας και το αποδέχτηκα τελικά , σκέφτομαι..Το ρολόι έχει γράψει 4.70 αλλά μπήκα όταν έγραφε περίπου 2..Τον ρώταω πόσα χρωστάω "4 ευρώ"..μετράω τα ψιλά μου κι έχω 3.90 και το άλλο νόμισμα μετά ήταν 50ευρω..Και κάνω την αφελή ερώτηση "Έχω 3.90 σε ψιλά και μετά 50ευρώ" που κανονικά δε θα πρεπε καν να τον ρωτήσω ..αλλά ως όψεται η ευγενική μου φύση..:) Και ο ΓΥΦΤΟΣ προτίμησε να πάρει το 50ευρω και να μου δώσει ρέστα..για 10 ολόκληρα λεπτά, τα οποία μου τα είχε υπερκοστολογήσει.. Και μόνο που σκέφτομαι ότι η προηγουμενη από μένα του δωκε και παραπάνω 40 λεπτά συγχίζομαι..

Σάββατο προς Κυριακή επιστροφή με διπλή ταρίφα (ακολουθούμε αντίστροφη πορεία): Κιτρινιάρης νο2 σταματάει συνοδευόμενος από όμορφη παρέα παρευρισκόμενη στη θέση του συνοδηγού.. Ξανθούλα ξινισμένη μάλλον ανατολικού μπλοκ με μούτρα "τι τη θέλω τη ζωή μου, για να τη βγάζω νυχτιάτικα στους δρόμους!" και ελληναράς ταρίφας με το χαμόγελο ως τα αυτιά "τι γκόμενα κουβαλάω εγώ ο μάγκας..κι ας μου κάνει και τη δύσκολη" Και σουξου μούξου μαντάλακια..Όλο να της ρίχνει ματιές, να της μιλάει..αυτή τίποτα..ακάθεκτη, παγωμένη να κοιτάει το απόλυτο κενό -ευθεία.. Φτάνουμε γρήγορα κάτω από το σπίτι το ρολόι έχει γράψει 3.10 ΑΚΡΙΒΩΣ..(και με διπλή ταρίφα έτσι?!) Αποφασισμένη αυτή τη φορά ότι δε θα μου φάνε ούτε λεπτό, δίνω 5ευρω και 10 λεπτά και περιμένω ρέστα 2ευρω..Γυρνάει ο τύπος τα βλέπει και μου λέει κράτα θα σου δώσω εγώ ρέστα (όλοι μια μανία σήμερα να ξεφορτωθούν τα ψιλά τους..) και παίρνει μόνο το 5ευρω και μου δίνει κάτι νομίσματα..τα κοιτάω στο αμυδρό φως και είναι 1.40!!!
-"Εμ συγγνώμη τι είναι αυτά??!!!!"
-"Ε πόσα σου έδωσα"....ψάχνει λίγο ακόμα και μου δίνει άλλα ολόκληρα 20 λεπτά
-"Καλά με δουλεύετε? Το ρολόι έχει γράψει 3.10!"
Ξαναψάχνει με φανερά δύστροπο και δυσανασχετημένο ύφος - τι θέλει και αυτη πάλι!! δε μπορούσα να βρω κανένα κουτορνίθι ή κανένα μεθυσμένο παιδαρέλι - και μου δίνει άλλο ένα 20λεπτο..
Και τελικά έφυγα οργισμένη έχοντας πληρώσει 3.20 και με βγαλμένο τον αδόξαστο και την πίστη και όλα τα συγγενή θρησκευτικά ανάποδα..

Και δεν είναι τα 10 λεπτά..αλλά η κοροϊδία των ανθρώπων! Αλλά αυτοί που θέλουν να κοροϊδεύουν και να παίρνουν, δε ξέρουν και να δίνουν.. Και οι γύφτοι στα λεφτά είναι και τσιγγούνηδες στη ψυχή..γι αυτό λέω μια ζωή θα το πληρώνουν..

2 σχόλια:

zero είπε...

Ναι, εχεις δικιο, το εχουν παρακανει.
Στραβωσες ε?

Unknown είπε...

Ταρίφες , δικηγόροι , δημοσιογράφοι είναι οι 3 χειρότερες "φάρες".
Ωραίο blog.

ΥΓ.Θα σε βάλω ως link στο δικό μου , αν θες βάλε με κι εσύ να τα λέμε...